Bize Ulaşın
Bize Ulaşın
Kullanım Koşulları
Aydınlatma Metni
Site Haritası
İstanbul, 14 Şubat 2011- Pfizer Inc. 25 Ocak’ta New York’ta bulunan yedi büyük tıp araştırma merkezini “Pfizer Yenilikçi Tedavi Araştırma Merkezleri” arasına kattığını duyurdu. Bu işbirlikleri ağı ile Pfizer’in biyomedikal araştırmalarının, yaşam kurtaran ilaçlara dönüştürülmesini hızlandırmak amaçlanıyor.
Pfizer’in New York’da işbirliği yaptığı biyomedikal ve yaşam bilimlerinde öncü olan merkezler; Rockefeller Üniversitesi, New York Üniversitesi Langone Tıp Merkezi, Memorial Sloan-Kettering Kanser Merkezi, The Mount Sinai Tıp Merkezi, Kolombiya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Yeshiva Üniversitesi Albert Einstein Tıp Fakültesi ve Weill Cornell Tıp Fakültesi oldu. İlk merkez, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Kaliforniya Üniversitesi, San Francisco’da kurulmuştu.
Ayrıca, Alexandria Yaşam Bilimleri Merkezi’nde yaptığı anlaşmayla, Pfizer New York’taki ortak araştırma projelerine olanak tanıyacak bir araştırma zemini oluşturmuş oldu. New York’taki ilk ve tek yaşam bilimleri parkı olan Alexandria Center, önde gelen araştırma kurumlarına ve yaşam bilimleri şirketlerine ev sahipliği yapıyor. Merkezdeki ofis ve laboratuar alanları işbirliğini teşvik ederek, Pfizer ve akademik ortakları arasındaki iş ilişkilerinin geliştirilmesi için de ideal bir ortam sunuyor.
New York Belediye Başkanı Michael R. Bloomberg, işbirliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada akademi-sanayi işbirliklerinin önemine ve New York şehrinin biyomedikal araştırmalardaki öncülüğüne dikkat çekerek; “Pfizer’in, Yenilikçi Tedavi Araştırma Merkezleri Programını New York’a getirme kararı, şehrin biyomedikal araştırmalardaki mükemmeliyetinin ve önde gelen bir yenilikçilik merkezi olmasının kanıtıdır. New York’ta 160 yılı aşkın bir süredir faaliyette olan Pfizer’in, en son teknolojiyle donatılmış olan Alexandria Yaşam Bilimleri Merkezi’ndeki varlığı, şirketi şehrin önde gelen akademik tıp merkezleriyle kurduğu işbirliği ile ilaç keşiflerinde öncü konuma taşıyacaktır” dedi.
Pfizer Global Yenilikçi Tedavi Araştırma Merkezleri Başkanı Dr. Anthony Coyle ise işbirliği ile ilgili hedeflerini şöyle açıkladı: “New York, ürüne yönelik araştırmaların en ön saflarında yer alan akademik merkezleri ile biyoteknoloji kaynaklarına ev sahipliği yapıyor. Bu açıdan New York’un, işbirlikleri kurulması için ideal bir yer olduğu inancındayız. Bu çok değerli ve öncü akademik tıp merkezleriyle kurduğumuz işbirliği sayesinde, hastaların ihtiyacına uygun yeni tedaviler için hastalıkları daha derinlemesine inceleyebileceğiz. Başarı ve ilerleme ancak uyum içinde çalışarak gerçekleşebilir. Bu doğrultuda, Alexandria Center’ın mükemmel konumu ve dünya çapındaki laboratuvarları, bilimsel alanda çok değerli işbirliği projelerini hayata geçirebilmemiz adına mükemmel bir fırsat olacaktır.”
Pfizer’in Yenilikçi Tedavi Araştırma Merkezleri, ilaç endüstrisinin yenilikçiliği sürdürme ve hastalara yardımcı olma konusunda işbirliklerine önem veren yapısal değişimi temsil ediyor. Bu program, keşif ve geliştirme sürecini zenginleştirerek, klinik çalışmaların kalitesini arttırarak veri açısından daha zengin ve daha bilgilendirici çalışmalara da olanak tanıyacak.
Pfizer Türkiye de akademik işbirliklerinde öncü
Pfizer Türkiye tarafından da, ülkemizde Ar-Ge ve inovasyon ortamının gelişmesi için birçok önemli çalışmaya imza atılıyor. Hacettepe Üniversitesi ile 2009 yılında başlattığı Türkiye ilaç sektöründeki ilk akademi-sanayi işbirliği ile 160 yıllık bilimsel birikiminin kapılarını üniversitenin bilim camiasına açan Pfizer, Ocak 2010’da Hacettepe Teknokent’te kurduğu Ar-Ge ofisi ile Türk bilim insanlarını küresel bilim dünyasıyla yakınlaştırmayı amaçladı. Bu özgün yapıdaki girişimi ülkemizde gerçekleştiren ilk uluslararası ilaç firması Pfizer, Türkiye’deki ilaç araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin nitelik ve nicelik açısından derinleştirilmesini ve yeni molekül keşfi alanındaki temel araştırmalarda ortak ilgi alanlarında işbirliği projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyor.