Bize Ulaşın
Bize Ulaşın
Kullanım Koşulları
Aydınlatma Metni
Site Haritası
Pfizer Türkiye İnflamasyon ve İmmünoloji, en iyi girişimleri önde gelen yenilikçi şirketlerle buluşturan Hackquarters ile Patika Startup Challenge adında bir inovasyon programı başlattı. Program, sağlık alanındaki yenilikçi girişimleri, Pfizerli liderler ve ekosistem liderleriyle bir araya getirerek atopik dermatit (egzama) hastalığının tanı ve takibinde yeni teknolojik çözümler ile hastalık yönetimini dönüştürmeyi amaçlıyor.
Pfizer, Patika Startup Challenge ile atopik dermatit (egzama) alanındaki girişimler için bir fırsat sunarak ve inovasyon kaynaklarını güçlendirerek, immün aracılı hastalıkların yönetiminde daha fazla başarı hikayesi yaratacak. İnovasyon programına başvurular ise www.hackquarters.co/p/pfizer-patika-startup-challenge adresinden yapılabilecek.
Pfizer hastaların hayatlarında çığır açıcı yenilikler vizyonunu sürdürmeye devam ediyor. Patika Startup Challenge Programı ile hasta dernekleri ve hekimlerden alınan iç görüler ile atopik dermatit hastalarının hayatlarında iyileştirebilecek tanı teknolojileri, dijital sağlık ve medikal cihazlar alanlarında çözümler amacıyla yola çıktı. Pfizer Patika Startup Challenge programı, yeni stratejik uzun vadeli ortaklıklar kurmak, sağlık ekosisteminde dijitalleşmeyi sağlamak ve sağlık sektöründeki girişimleri tanımak istiyor.
Proje, sağlık alanında asgari düzeyde (MVP) uygulanabilir bir ürün ortaya koyabilen yenilikçi girişimcilere açık olacak ve başvurular 13 Nisan – 1 Mayıs 2023 tarihleri arasında Pfizer Patika Startup Challenge web sitesi üzerinden yapılabilecek. 8 Mayıs’ta finalist girişimlerin seçimi yapılacak ve 30 Mayıs’ta da Patika Startup Challenge günü gerçekleşecek.
Seçilen girişimler, işlerini geliştirmek ve büyütmek amacıyla Pfizer Türkiye ile potansiyel iş birliği için değerlendirilecek. Ayrıca Pfizer’in küresel iş ağına erişim sağlayacak ve sektör liderleriyle etkileşimde bulunma fırsatı yakalayacaklar.
Pfizer Türkiye İnflamasyon ve İmmünoloji Kategori Lideri Gökhan Karaarslan Patika Startup Challenge programı hakkında şunları söyledi: “Pfizer olarak her zaman hasta ve hasta yakınlarını odağa alan bir yaklaşımımız var. Pfizer İnflamasyon ve İmmünoloji birimi olarak da bu yaklaşımı bütünsel olarak ele alıyoruz. İmmün aracılı hastalıklarla mücadele eden hasta ve hasta yakınlarının hastalıklarıyla tanıştıkları ilk andan başlayarak tüm mücadelelerinde onlara destek olabilecek Patika Startup Challenge gibi yenilikçi projeleri hayata geçirmeyi birincil amacımız olarak taşıyoruz.
Yeni fikirlerle ve yatırımlarla giderek gelişen bir ekosisteme sahip olan startup dünyasında, inovatif dönüşüme mevcut iş süreçleri ve dinamikleri nedeniyle en sıcak bakan sektörlerin başında sağlık geliyor. Bu doğrultuda startup’larla kuracağımız iş birliklerini, hasta yolculuğunu iyileştirme yolunda çok kıymetli buluyor, kurulacak ortaklıklar için şimdiden heyecan duyuyoruz.”
Pfizer Hakkında:
Pfizer, 170 yıldır “hastaların hayatını değiştiren çığır açan yenilikler” hedefiyle çalışmakta, bugünün ilaç endüstrisinde yenilikçi ve yüksek teknolojili yaklaşımlarla yeni tedavilere odaklanmaktadır. Pfizer, bir yandan dünyanın en yaygın kullanılan temel sağlık ürünlerini üretip ilaç ve aşılarıyla sağlığın korunmasına katkı sağlarken, diğer yandan geleceği şekillendirecek ve hastaların en yüksek faydayı sağlayabileceği tedaviler üzerinde araştırmalar yürütmektedir. Pfizer'de kanser, kardiyovasküler hastalıklar gibi evrensel sağlık sorunlarına karşı tedaviler geliştirilirken, çok nadir görülen hastalıklara karşı mücadele için çalışılmaktadır. Üniversiteler, dernekler ve kamu ile yaptığı ortak çalışmalarla iş, yatırım ve inovasyon ortamına katkı sağlayan Pfizer, 1957 yılından bu yana Türkiye’de kesintisiz üretim yapan ve ülkemize yüksek teknoloji transfer eden yerli üreticidir. Yıllar içinde geliştirdiği üretim kapasitesi ve devam eden ürün transferlerinin de tamamlanması ile birlikte aşı dahil, yerli üretim ürünlerini birkaç yıl içinde hacim bazında %90’a çıkarmayı hedefliyor.