Bize Ulaşın
Bize Ulaşın
Kullanım Koşulları
Aydınlatma Metni
Site Haritası
Pfizer Türkiye’nin altı yıldır devam eden Gençlere Sağlık projesinin Aralık ayı eğitimi Samsun’da düzenlendi. Gençlere Sağlık projesiyle sağlık konusunda bilgili ve çevresini eğiten gençler yetiştirmek hedefleniyor. Proje 2005 yılından bu yana doğrudan 2300, dolaylı olarak 23 bin kişinin hayatına dokundu.
24 Aralık 2011, Samsun – Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Pfizer Türkiye’nin işbirliğinde hayata geçirilen “Gençlere Sağlık” Projesi kapsamında, Halk Sağlığı ve Aile Hekimliği alanında uzman doktorlar tarafından hazırlanan ve uygulanan eğitmen eğitimleri ile gençlere gerekli bilgi ve beceriler kazandırılıyor. “Akran eğitimi” modelini temel alan projede temel sağlık konularının yanı sıra iletişim, sunum teknikleri ve diğer eğitim becerilerini de içeren eğitimlere katılan gençler, öğrendikleri bilgileri 2-4 kişilik gruplar halinde uygulamalı, katılımı teşvik eden ve eğlenceli yöntemler kullanarak, başka gençlere aktarıyorlar.
Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın gönüllü eğitmenleri ile gençlerden oluşan 20 kişilik bir grubun bir araya geldiği 24-25 Aralık’taki Samsun eğitimiyle birlikte, 2011 yılı itibariyle çevrelerinde birer sağlık gönüllüsü olarak konumlanan gençlerin sayısı 2300’ü aştı. Gençlerin edindikleri bilgileri çevrelerine aktarmalarını temel alan proje, bu gençler vasıtasıyla 23 bin kişinin temel sağlık bilgilerine ulaşmasını sağladı. Eğitimli, bilinçli ve her konuda çevresine örnek olabilen gençler yetiştiren toplumların gelecekte söz sahibi olacağı düşüncesinden yola çıkarak geliştirilen proje kapsamında, 17-25 yaş arasındaki gençler hedeflendi.
Pfizer Türkiye, 2005 yılından beri gençlerde sağlık okuryazarlığını artırmaya yönelik Gençlere Sağlık projesini Toplum Gönüllüleri Vakfı’yla (TOG) birlikte yürütüyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın gönüllü eğitmenleri tarafından uygulanan eğitim modülleri sağlık, hijyen, beslenme, bağımlılık, kazalardan korunma, ilaç kullanımı, sağlık hakkı ve daha pek çok konu başlığı hakkında bilgileri içeriyor. İstanbul’dan Van’a, Edirne’den Mardin’e, Samsun’dan Muğla’ya kadar Türkiye’nin dört bir yanına uzanan proje kapsamında, temel sağlık bilgilerini hayatına uygulayan ve çevresiyle bunları paylaşabilen gençler yetiştirmek hedefleniyor.
Eğitmenler: Hakan Şenel (Balıkesir Üniversitesi), Efsane Aliyeva (On Dokuz Mayıs Üniversitesi), Aslıhan Güze (Eskişehir Üniversitesi), Sefa Keleş ve Mustafa İzci (Kayseri Üniversitesi)
Eğitmenlerden Aslıhan Güze şöyle konuştu: “Gençlerde bir sağlık kültürü oluştururken yaşam kalitelerini, sağlık konusundaki tutumlarını ve içinde bulundukları koşulları iyileştirmeye katkıda bulunmaktan dolayı son derece gururluyum. Samsun’daki gençlerin programa gösterdikleri ilgi ise bizleri ayrıca mutlu etti. Kaliteli yaşamanın ve toplum içinde sağlık kavramının yerleşmesi için bu eğitimlerin önemli katkıda bulunmasını arzu ediyoruz.”
Eğitmen Hakan Şenel ise şöyle konuştu: “Bu programa katılarak oldukça önemli bir sorumluluğu üstlenen arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Gençlere Sağlık projesi daha sağlıklı bir toplum oluşturmak için öncelikle bireylerden ve gençlerden işe başlamanın gereğini kavramış kurumlar tarafından yürütülüyor. Bu nedenle bu kapsamlı projede yer almaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bizim için bu projeyi organize ederek sürdüren TOG ve Pfizer Türkiye’ye teşekkür ederim.”
Pfizer Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Şebnem Girgin ise şöyle dedi: “Toplum Gönüllüleri Vakfı ile hayata geçirdiğimiz ‘Gençlere Sağlık’ sosyal sorumluluk projemizin bu alandaki ilk ve en geniş kapsamlı çalışma olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Gelecek nesillerimiz için çok değerli bir bilgi birikimi olduğuna inandığımız projemizi, bundan sonra yeni eğitim modülleri ile zenginleştirerek sürdürmeyi hedefliyoruz.”
Pfizer Türkiye, ülkemizde faaliyette bulunduğu 50 yılı aşkın süredir toplumsal duyarlılık ve sosyal sorumluluk alanında gerçekleştirdiği faaliyetlerle dikkat çekiyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı, gerçekleştirdiği eğitim çalışmaları ve sosyal sorumluluk faaliyetleri ile uzun yıllardır gençlerimizi sosyal sorumluluk sahibi, insan haklarına saygılı, özgüvenli bireyler olmaları konusunda destekliyor.