Bize Ulaşın
Bize Ulaşın
Kullanım Koşulları
Aydınlatma Metni
Site Haritası
Hacettepe Teknokent İnovasyon Proje Yarışması’nda “Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri” kategorisine başvuran 37 projeden 5’i “Pfizer Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri” ödüllerine layık görüldü.
10 Mayıs 2011, İstanbul – Hacettepe Teknokent tarafından düzenlenen ve üniversitelerde, küçük ve orta boy işletmelerde, sanayi kuruluşlarında yürütülmekte olan uygulamalı çalışmaların değerlendirildiği Teknovasyon 2011 inovatif proje yarışmasını kazanan projeler, 10 Mayıs 2011’de Hacettepe Üniversitesi’nde düzenlenen törenle duyuruldu.
Teknovasyon 2011, “Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri” ve “Fen Bilimleri ve Mühendislik” olmak üzere iki farklı kategorideki projelerin teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla düzenleniyor. Hacettepe Teknokent A.Ş. tarafından 2007’den bu yana düzenlenmekte olan yarışma, Türkiye'ye ve dünyaya endüstriyel ürün ve teknoloji üreten, evrensel bilime, teknolojiye ve insanlığa katkıda bulunan projeler kazandırmayı hedefliyor.
Akademik Bilgi ile Endüstrinin Buluşması
Teknovasyon 2011’de, “Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri” alanında yeni bir ürün/teknoloji geliştiren, maliyet düşürücü ve/veya standart yükseltici mahiyette yeni teknolojiler uygulayan, dünyadaki mevcut yeni teknolojileri Türkiye koşullarına uyarlayan, Türkiye’de mevcut teknolojik alt yapının ve birikimin gelişmesine katkıda bulunan, teknolojik bilginin ticari bir ürüne dönüşmesine öncülük eden projeler değerlendirildi.
Ödüller
Ana Sponsorluğu’nu 150 yılı aşkın süredir daha sağlıklı bir yaşam için bilime ve araştırmaya yatırım yapan Pfizer’in üstlendiği “Pfizer Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri Proje Yarışması”nda dereceye giren birinciye 15.000 TL, ikinciye 10.000 TL, üçüncüye 5.000 TL ve mansiyon kazananlara ise 1.000 TL para ödülü verildi. Yarışmada dereceye giren ve mansiyon kazanan projeler şöyle sıralanıyor:
1. DNA Çip Tabanlı Tanı Platformlarının Geliştirilmesi – Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem (NANObiz NanoBiyoTeknolojik Sistemler Eğitim Danışmanlık Ar-Ge Sanayi Ticaret Ltd. Şti.)
2. Mesane Kanserinde BCG ve Mitomisin C Yüklü Katyonik Nanopartiküllerle İntravezikal Etkin ve Güvenli Tedavi – Doç. Dr. Erem Bilensoy (Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi)
3. Hastaneler için İlaç ve Sarf Malzeme Otomasyonu ve Yönetimi - Cem Türkmen (MEDSAV Ltd. Şti.)
Mansiyon Göz Kontrollü Hasta-Bilgisayar Etkileşimli Arayüz Sistemi - Elif Boncuk (Hacettepe Üniversitesi)
Mansiyon Sentetik DNA Teknolojisi ile Genetik Olarak Tasarlanmış MRSA Biyosensörü - Yener Tuncel (ODTÜ)
Türk Bilim İnsanları Dünyaya Açılıyor
Dereceye girecek projelere “Pfizer Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri” nakdi ödüllerinin verilmesinin yanı sıra, projelerin Hacettepe-KOSGEB Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde yer alması için öncelik tanınacak. En beğenilen projeler ise Pfizer’in küresel Ar-Ge platformu yoluyla Türk bilim insanlarının dünyaya açılmasına vesile olacak.
Etkinliğe protokol konuşmalarının ardından Pfizer Gelişen Pazarlar Medikal ve İlaç Geliştirme Birimi Başkan Yardımcısı Dr. Salomon Azoulay de “İnovasyon ve İşbirliği İle Sağlığın Geleceğini İnşa Etmek” başlığıyla konuk konuşmacı olarak katıldı. Pfizer Türkiye Medikal Direktörü Dr. Turgay Aydınlar da törende bir konuşma yaptı.
Pfizer Gelişen Pazarlar Medikal ve İlaç Geliştirme Birimi Başkan Yardımcısı Dr. Salomon Azoulay, yaptığı konuşmada Ar-Ge konusunda işbirliklerinin önemine değinerek katma değeri en yüksek ve en inovatif sektörlerde rekabet edebilen bir Türkiye için uygun ortam ve yatırım ikliminin oluşturulmasının önemine işaret etti. Ülkemizdeki hastaların da böyle bir iklimden yararlanacağını söyleyen Azoulay Türk bilim insanlarına sonsuz güvenleri olduğunu ve dünya çapında yeni teknolojiler, ürünler, tedaviler ve aşılar geliştirebilmeleri için onlara bir fırsat sunmaktan mutlu olduklarını söyledi.
Pfizer Türkiye Medikal Direktörü Dr. Turgay Aydınlar, ise konuşmasında “2009 yılında başlattığımız Pfizer-Hacettepe Teknokent Ar-Ge işbirliği ilaç, aşı, yeni tedaviler ve teknolojilerin keşfine yönelik temel araştırma niteliğindeki çalışmaların başlatılması açısından büyük önem taşıyor. Ülkemizin sağlık alanında güçlü bir bilimsel kapasiteye sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu kapasitemizin dünyaya açılarak rekabet gücümüzün yükselmesi ve dünyada gelişen yeni teknolojilerin ülkemizde uygulanabilir olması için uygun bir inovasyon ortamının gelişmesi önemli. Bu seviyede de üniversite-endüstri ve devlet işbirliği en kritik konu. Hacettepe ile kurduğumuz Ar-Ge işbirliğiyle Pfizer ve Hacettepe bilim insanlarının dünya sağlığına hizmet edecek temel araştırma projeleri geliştirebilmelerini amaçlıyoruz. Hacettepe Teknokent’te, bu özgün yapıyı yürütmek üzere kurduğumuz Ar-Ge ofisi de dünya ilaç Ar-Ge ağı ve Hacettepe bilim insanları arasında bir köprü oluşturuyor. Ülkemizde inovasyonun gelişmesine verdiğimiz önem doğrultusunda Teknovasyon inovatif proje yarışmasının Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri alanında inovasyonu ödüllendiriyoruz” diyerek ülkemizde yeni fırsatlar yaratılmasında devlet, özel sektör ve bilim dünyası işbirliğinin önemine değindi.