Bize Ulaşın
Bize Ulaşın
Kullanım Koşulları
Aydınlatma Metni
Site Haritası
Uluslararası Kanser Kontrolü Birliği (UICC), metastatik meme kanseri alanındaki "SPARC MBC† Challenge" proje yarışmasıyla metastatik meme kanseri alanındaki girişimleri ödüllendirecek. Pfizer, metastatik meme kanseri hastalarına daha fazla destek sağlayabilmek amacıyla yapacağı 500.000 dolarlık bağışla programı finanse edecek. STK’ların ve devlet kurumlarının katılımına açık olacak yarışmaya başvurular 1 Mart 2015 - 19 Nisan 2015 tarihleri arasında https://proposalcentral.altum.com/default.asp adresinden yapılabilecek.
26 Mart 2014, İstanbul Pfizer, Uluslararası Kanser Kontrolu Birliği’nin (UICC) metastatik meme kanseri (MMK) hastalarının karşılaştığı zorlukları konu alacak girişimine bağışta bulunacak. Tedavisinde büyük ilerleme sağlanmış olmasına rağmen, meme kanseri hâlâ global ölçekte önemli ve büyüyen bir sağlık sorunu oluşturuyor ve hastalar genelde hastalığın ileri evrelerinde tanı alıyor.1,2 Seeding Progress and Resources for the Cancer Community (SPARC): Metastatic Breast Cancer Challenge programı çerçevesinde, Pfizer dünya genelinde metastatik meme kanseriyle yaşayan insanların ihtiyaçlarına yönelik girişimleri desteklemek için bağışta bulunacak.
UICC Pfizer’in 500.000 dolarlık bağışıyla yaklaşık 20 uluslararası girişime destek verecek. SPARC MBC Challenge kapsamında başvurusu kabul edilecek projeler dört kategoride değerlendirilecek:
Hastaları metastatik meme kanseri, destek ve tedavisi konusunda bilinçlendirme
Hastalık ve hasta ihtiyaçları konusunda toplumda farkındalık oluşturma
Ulusal sağlık ve kanser politikalarına metastatik meme kanserinin dahil edilmesi
Metastatik meme kanseri insidansının azaltılması
Projeye başvuran metastatik meme kanseri alanında bir girişim ve proje sahibi dernek ve STK’lardan toplam 3 ay planlama, 12 ay uygulama ve 3 ay gözlem olacak şekilde 18 aylık bir plan sunmaları bekleniyor. Yapılacak değerlendirme sonucunda ödüle layık görülecek olan yaklaşık 20 projeye 20.000 ila 60.000 ABD doları arasında finansman sağlanacak. Ülkemizden ve tüm dünyadan başvurular 1 Mart 2015 - 19 Nisan 2015 tarihleri arasında https://proposalcentral.altum.com/default.asp adresinden yapılabilecek.
Pfizer Onkoloji Bölümü, Türkiye Ülke Medikal Lideri Dr. Elif Coşkunçay Yener şunları söylüyor: “Meme kanseri dünya genelinde kadınlarda en çok tanı alan kanser türüdür. Bu hastalar için gelişmiş ve sürdürülebilir destek ihtiyacı çok fazla. UICC’nin dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde büyük güçlüklerle mücadele eden kadınları vereceği destek çalışmalarını finanse etmekten heyecan duyuyoruz.”
Her yıl dünya genelinde 1,7 milyon yeni meme kanseri olgusunun tanı aldığı tahmin ediliyor ve meme kanseri hastalarının yüzde altısında tanıda primer metastatik kanser görülüyor.3,4 Meme kanserinin daha erken evrelerinde tanı alan kadınlarda bu kanserin zaman içinde metastatik hastalığa dönüşme olasılığı yaklaşık yüzde 30 olarak bildiriliyor.5 Metastatik meme kanseri tanısının hastayı, bakıcıları, sağlık sistemini ve toplumu etkileyen çeşitli sonuçları bulunuyor. Yarışma toplu deneyimlerinden yararlanmak üzere onkoloji topluluğunu bir araya getirmeyi ve tüm metastatik meme kanseri hastalarının bakımları için ihtiyaç duydukları kaynaklara erişimini sağlamayı amaçlıyor.
Kaynaklar
1 CancerMPact®. Kantar Health. Available at: www.cancermpact.com. Accessed on October 14, 2014. 2 Rambau, P. Pathologicalfeatures of Breast Cancer seen in Northwestern Tanzania: a nine years retrospective study. BMC ResNotes. 2011; 4: 214. 3 GLOBOCAN. 2012 Breast Cancer Incidence and Mortality Worldwide. Available at: http://globocan.iarc.fr/Pages/fact_sheets_cancer.aspx. Accessed on January 12, 2015. 4 Barinoff J. Clinicopathological differences between breast cancer in patients with primary metastatic disease and those without: a multicentre study. Eur J Cancer. Jan 2013;49(2):305-11 5 O’Shaughnessy J. Extending Survival with Chemotherapy in Metastatic Breast Cancer. The Oncologist. 2005; 10 Suppl3:20-29