Bize Ulaşın
Bize Ulaşın
Kullanım Koşulları
Aydınlatma Metni
Site Haritası
Ülkemizde Ar-Ge ve inovasyon ortamının gelişmesi için uzun yıllardır çalışan Pfizer, Hacettepe Üniversitesi ile 2009 yılında başlattığı Türkiye ilaç sektöründeki ilk akademi-sanayi işbirliği kapsamında çalışmalarına devam ediyor.
1 Şubat Salı günü Pfizer ve Hacettepe Üniversitesi bilim insanlarının bir araya geldiği ‘İnovasyon Buluşmaları’nın ikincisi, ilaç keşfine yönelik temel araştırma niteliğindeki çalışmaların başlatılması açısından büyük önem taşıyor.
1 Şubat 2011, Ankara - İşbirliği ve yenilikçilik nosyonlarını kurumsal değerleri olarak kabul eden iki öncü organizasyonun bir araya geldiği, Pfizer-Hacettepe Üniversitesi İlaç Ar-Ge işbirliğinde somut adımlar atılmaya devam ediliyor
İşbirliği çalışmaları kapsamında karşılıklı ilgi alanlarının örtüştüğü konularda yeni öneriler değerlendiriliyor ve ilaç keşfine yönelik projelerin, Hacettepe Üniversitesi Teknokent’teki Pfizer Ar-Ge ofisi aracılığıyla küresel Ar-Ge çalışmalarına dahil edilme süreçleri planlanıyor.
Projeleri desteklemek üzere bilgi transferi, alt yapı iyileştirmeleri ve bilimsel araştırmaların teşviki konularında çalışmalar yürütülüyor.2011 yılının ilk yarısında, Pfizer ve Hacettepe Üniversitesi bilim insanlarının bir araya geldiği ‘İnovasyon Buluşmaları’nın ikincisi gerçekleştirildi. Buluşma; Türkiye’nin sağlık araştırmaları alanında güçlendirilmesi hedefiyle, ilaç endüstrisi ve bilim dünyasını bir araya getiren ve ortak bir platform yaratmak amacıyla yapılan örnek girişim olarak nitelendirildi.
Pfizer’in ABD’de en büyük Ar-Ge Merkezi olan Groton’da Moleküler Ürün Direktörü olarak görev yapan Clay J. Stephens’ın konuşmacı olarak katıldığı “Farmasötik Hedef Keşfine Genetik Yaklaşımlar” konulu toplantıya, Pfizer Global Ar-Ge Merkezinden bilim insanları, üst düzey yöneticiler ve Hacettepeli bilim insanlarının da aralarında bulunduğu 78 kişi katıldı.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Özgüç, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, üniversite ve sanayi arasındaki işbirliğini geliştirmenin önemine vurgu yaparak şunları söyledi; “Pfizer ile gerçekleştirdiğimiz bu değerli işbirliği ile, ilaç keşfine yönelik temel araştırma niteliğinde çalışmalar başlattık.Dünyanın birçok yerinden önemli çalışmalara imza atmış bilim insanlarının bir araya geldiği bu toplantılar, fikir ve projelerin bir çatı altında hayat bulmasının yanı sıra üniversitelerdeki akademik birikim ve araştırma sonuçlarının ekonomik değere dönüştürülmesine ve ülkemizin uluslararası rekabet gücünün artırılmasına da katkı sağlayacak”.
Pfizer Türkiye Medikal Direktörü Dr. Turgay Aydınlar ise ‘İnovasyon Buluşmaları’ kapsamındaki hedeflerini şöyle açıkladı; “2009 yılında başlattığımız bu işbirliği ile her iki tarafın da kaynaklarından karşılıklı olarak yararlanabileceği, iki tarafın bilim insanlarının temel araştırma projelerini tartışabildikleri bir köprü oluşturduk. Bu işbirliği kapsamında yeni öneriler değerlendirilecek ve ilaç keşfine yönelik projeler, karşılıklı olarak ilgi alanlarının örtüştüğü konularda Pfizer Ar-Ge ofisi aracılığıyla küresel Ar-Ge çalışmalarına dahil edilecek”.