Bize Ulaşın
Bize Ulaşın
Kullanım Koşulları
Aydınlatma Metni
Site Haritası
Pfizer Türkiye’nin koşulsuz katkıları ve Bilim Kahramanları Derneği’nin öncülüğünde devam eden Bilim Gençlerle Kazanacak projesi ekim ayı takvimini belirledi.
Temel bilimler ve mühendislik alanlarında çalışan bilim insanlarıyla bilim insanlarıyla 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerinin çevrimiçi atölyelerde bir araya geldiği Bilim Gençlerle Kazanacak projesi şimdiye dek 17 etkinliğe imza atarken, yüzde 61’i kız öğrencilerden oluşan 300 genci etkinliklerinde ağırladı. Ulaştığı öğrencileri ve sayıları her geçen gün daha fazla artırmayı ve gençlerle bilim arasında köprü kurmayı hedefleyen proje, ekim etkinlikleriyle de devam ediyor. Tamamen ücretsiz olan bilim etkinliklerinin sonunda tüm katılımcı gençlere dijital sertifika veriliyor.
19 Ekim Çarşamba saat 18.00
Bingöl Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ramazan Solmaz ile "Bilim İnsanı Olmak" Etkinliği
21 Ekim Cuma saat 18.00
İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi'nden Doç. Dr. Arif Engin Çetin ile "Işığı Kullanarak Bir Tartı Gibi Hücrelerin Ağırlığını Ölçebilir miyiz?" Etkinliği
24 Ekim Pazartesi saat 18.00
Hacettepe Üniversitesi Doç. Dr. Sevginar Vatan ile "Psikoloji Bilimi Dünyasına Yolculuk" Etkinliği
Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi Online Bilim Etkinlikleri Kayıt Formu:
https://forms.gle/F3tCQRwTPQ7THbjEA
Bilim Etkinlikleri ile ilgili sorular için: [email protected]
Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi
Bilim Kahramanları Derneği’nin Pfizer Türkiye desteğiyle Aralık 2021 tarihinde başlattığı Bilim Gençlerle Kazanacak projesi, 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerini bilim insanları ile bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Proje kapsamında düzenlenen bilim etkinlikleri liseli gençlerin çevrimiçi ortamda ve yüz yüze bilim insanları ile bir araya gelerek uygulamalı etkinlikler gerçekleştirmesine imkân tanımaktadır. Kasım 2022’nin sonuna kadar devam edecek olan proje kapsamında farklı bilim insanlarının geliştirdiği birbirinden yenilikçi ve ilham verici içeriklerle liseli öğrencilere ulaşılacaktır. Etkinlik takvimi derneğin sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.
Bilim Kahramanları Derneği Hakkında:
Bilimsel farkındalığı ve bilimsel düşünme becerisini toplumun her kesimine yaymak için yola çıkan Bilim Kahramanları Derneği, özellikle çocuk ve gençleri erken genç yaşta bilimle buluşturma gayesiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmalar sayesinde Bilim Kahramanları Derneği, bilimle iç içe olan çocukların ve gençlerin becerilerini geliştirmenin yanı sıra “duyarlı dünya vatandaşları” olarak yetişmesini sağlamaktadır. Dernek ayrıca, sürdürebilirlik üzerine çalışmalar yaparak günümüz sorunlarına da somut çözümler üretmektedir. 21. yüzyılın getirdiği yenilik ve zorluklara karşı yaratıcı ve hızlı çözümler üretebilen, sorgulayan ve değişimlere karşı adaptasyon yeteneği yüksek bireyler yetiştirmenin önemine her daim vurgu yapan Dernek, sivil toplum, özel sektörü ve kamu sektörü ile çeşitli iş birlikleri geliştirmektedir. Aynı zamanda Türkiye'nin dört bir yanından Derneğe destek veren gönüllüler sayesinde her yaştan bireyi çalışmalarının kapsamına dahil etmektedir.
https://www.bilimkahramanlari.org/
Pfizer Hakkında:
Pfizer, 170 yıldır “hastaların hayatını değiştiren çığır açan yenilikler” hedefiyle çalışmakta, bugünün ilaç endüstrisinde yenilikçi ve yüksek teknolojili yaklaşımlarla yeni tedavilere odaklanmaktadır. Pfizer, bir yandan dünyanın en yaygın kullanılan temel sağlık ürünlerini üretip ilaç ve aşılarıyla sağlığın korunmasına katkı sağlarken, diğer yandan geleceği şekillendirecek ve hastaların en yüksek faydayı sağlayabileceği tedaviler üzerinde araştırmalar yürütmektedir. Pfizer'de kanser, kardiyovasküler hastalıklar gibi evrensel sağlık sorunlarına karşı tedaviler geliştirilirken, çok nadir görülen hastalıklara karşı mücadele için çalışılmaktadır. Üniversiteler, dernekler ve kamu ile yaptığı ortak çalışmalarla iş, yatırım ve inovasyon ortamına katkı sağlayan Pfizer, 1957 yılından bu yana Türkiye’de kesintisiz üretim yapan ve ülkemize yüksek teknoloji transfer eden yerli üreticidir. Yıllar içinde geliştirdiği üretim kapasitesi ve devam eden ürün transferlerinin de tamamlanması ile birlikte aşı dahil, yerli üretim ürünlerini birkaç yıl içinde hacim bazında %90’a çıkarmayı hedefliyor.